Eki 2019
BÜRO Otomasyon Sistemi ve Yönetim Kurulu Modülü tanıtım toplantısı gerçekleşti

burotrop1

“BÜRO Otomasyon Sistemi ve Yönetim Kurulu Modülü” tanıtım toplantısı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aytekin Çökelez, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Sema Oktuğ,  Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata ile birlikte enstitü anabilim dalı başkanları ve program koordinatörlerinin katılımıyla, 9 Ekim 2019 Çarşamba günü Rektörlük Binası Senato Salonu’nda gerçekleşmiş ve eş zamanlı olarak anabilim dalı başkanları ve program koordinatörlerinin kullanımına açılmıştır.

burotop2

Rektör yardımcımız  Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, üniversitemiz bünyesinde hazırlanan yazılım çalışmaları kapsamında BÜRO çalışmasının yeri ve katkısı üzerine görüşlerini dile getirerek, diğer enstitülerde yazılımın potansiyeli üzerine değerlendirmelerde bulundu. Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Aytekin Çökelez’’in açılış konuşmasında, BÜRO otomasyon  sistemine duyulan gereklilik ile birlikte proje sürecini özetledi.

Söz konusu toplantıda enstitümüz araştırma görevlilerinden Hidayet Beyhan’ın BÜRO yazılımı ve kullanımı hakkında gerçekleştirdiği kısa tanıtımın ardından, “Yönetim Kurulu Modülü” üzerinden ilk yönetim kurulu kararları alındı.

Yazılımın sağladığı kullanım kolaylığı ve zaman tasarrufu, katılımcı hocalarımız tarafından olumlu karşılandı. Toplantının sonlarında, soru ve öneriler ışığında sistemin potansiyeli değerlendirildi.

BÜRO otomasyon sistemi hakkında

burotop3
BÜRO Bilgi Yönetim Sistemi anasayfa: http://buro.sbe.itu.edu.tr

“Büro Bilgi Yönetim Sistemi” yazılımı; tek bir veri tabanı üzerinden tüm öğrencilerin ve akademik personelin verilerine pratik şekilde erişilmesi, öğrencilerin öğrenim süreçlerine yönelik olarak dönem bilgileri, danışman ve tez jürisi bilgileri, yeterlik ve tez aşamaları ile ilgili takibin yapılması, anabilim dalları ve enstitü arasında hızlı ve düzenli bilgi aktarımı, enstitü içi bürokrasinin hafifletilmesi ve tespit edilen benzeri ihtiyaçlar doğrultusunda, Kasım 2018’de başlanarak, bir yıllık sürede, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Aytekin Çökelez’in başkanlığında geliştirildi. Bu çalışmalarda, Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Başar Öztayşi, enstitümüz araştırma görevlilerinden Siyasal ve Toplumsal Düşünceler programı Doktora öğrencisi Görkem Giray ve İşletme programı doktora öğrencisi Hidayet Beyhan ile birlikte, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi lisans öğrencilerinden üç stajyer yer aldı. BÜRO sistemi farklı enstitülerin kullanabileceği şekilde tasarlandı.